A szeretet kifejeződésének három módja

  1. Adó szeretet: Ez a szeretet a jót cselekszi. Alapvetően isteni, atyai, szülői tevékenység. Mi is ennek alapján kell hogy szeressük gyermekeinket és mindenki mást. Ez annak a személynek a szeretetére jellemző aki: teremt, alkot, védelmez, megtart, tanít, ellát, megvált, feltámaszt, gyógyít, segít, motívál, hat.
  2. Befogadó szeretet: Ez a szeretet hajlandó elfogadni a jót. Ez a tanítványi szeretet, a gyermeki viszonyulás amely képessé tesz szeretni más módokon is. Megtölt, felépít, megvéd minket. Ugyanakkor jót tesz az adóval is, mert ezáltal ő is épül, és nemes céljai megvalósulnak. A személy aki így szeret: engedelmes, hűséges, kitartó, alakítható, jó hallgató, értő, befogadó, változásra hajlandó, kedves, érdeklődő, megértő, érzékeny.
  3. Elismerő szeretet: Ez a szeretet van abban a személyben akiben működik a jó, aki használja és visszatükrözi a jót. Az ember feladata, hogy kamatoztassa, visszaadja és továbbadja mindazt a szeretetet, melyet kapott. Ez a személy, ez a szeretet: imád, dícsér, elismer, erejét és szépségét adja, igazságosan ítél, tisztel, növekedik minden jóban, egyre jobbá válik, megújul, mosolyog, kellemes társaságot ad, rajongva viszonozza a jót, helyesen és természetesen tud működni.

A táblázat három dimenzióban mutatja a szintek, a gyökerek és a kifejeződésmódok összefüggéseit. (Ezt a hat panelt egymás fölé kell helyezni. A felső három csak fejléc. Ezek, az összes alatta lévő cellákra vonatkoznak.)

screenshot_2019-01-16-14-02-01-1

Ez a táblázat pedig a rossz működést mutatja.

screenshot_2019-01-16-14-02-50-1

 

→ Helyes működés: Boldogság

↑ Tartalom